Nagyon sokat kérdeztétek, hogy mégis hogyan születik meg egy flatlay kép. Nos, most megpróbállak kicsit beavatni titeket a rejtelmekbe.

Én nagyon szeretem azokat a flatlay képeket, amik nagyon sok részletet tartalmaznak. Vannak minimal designos gyönyörűségek is, de valahogy nekem ez áll közelebb a szívemhez. Amikor elkezdtem az Instagram oldalamat, nagyon sokat inspirálódtam, hogy mi is lenne a számomra megfelelő irány. Azt tudtam, hogy flatlay képeket szeretnék csinálni, de hogy ezt mégis hogyan kell… hááát sok gyakorlás kellett hozzá. 🙂 Ha hasonlóan ‘busy flatlay’-t szeretnétek csinálni, akkor elég sok kiegészítő kell hozzá, amit tudtok majd variálni. Mialatt kialakult a mostani feedem, sok remek oldalt és lehetőséget ismetem meg, ahol remek kiegészítőket lehet találni egy szuper kép létrehozásához.

Ilyenek például: @joandjudy @odernichttooderdoch.de @butlers_hu @tchibomagyarorszag  @hmhome

A post shared by JO & JUDY (@joandjudy) on

 

A post shared by JO & JUDY (@joandjudy) on

Nekem nagyon fontos például, hogy a feedem színvilágát minden kép kövesse. Nagyon szeretem a fehér, rózsaszín, szürke színvilágot, és mostanában egy kis narancsot is szoktam belevinni. Amikor elkezdtek egy flatlay képen ötletelni, akkor mindig gondoljátok végig, hogy milyen színvilágot szeretnétek létrehozni, vagy pedig milyen a központi téma (lehet akár egy kozmetikum, táska, vagy bármi).

Fények, kamera, iPhone…

Nagyon sokan kérdeztétek szintén, hogy mivel fotózok. A flatlay képeket egy LUMIX DMC6-os géppel készítem. Az outfit és egyéb képeket pedig vegyesen vagy iPhone segítségével, vagy pedig a Lumix gépemmel. Sajnos néha nagyon kevés időm van, így van amikor csak este jutok el a fotózásig. Mivel nagyon fontos a jó fény a szuper képek készítéséhez, így ezt két fotós lámpával oldom meg.

Nézegetem már régóta az objektíveket is, úgyhogy szívesen veszem  ha a @lumix támogat ebben. 🙂

És hogy ki is készíti a képeket? 

Szinte már minden képemen szerepelek én is, így mindenkinek az első kérdése, hogy ki készíti a képeket? Egy nélkülözhetetlen Instagram Husbanddel rendelkezem, akivel már profira fejlesztettük a képek készítését. Így amikor nem tripod állvány segítségével/időzítővel készítem a képeimet, akkor ő a legnagyobb segítségem. Úgyhogy ha van ilyen lehetőségetek, becsüljétek meg és jutalmazzátok mindig!!

De komolyra fordítva a szót, általában a tripodom segítségével készítek képeket és időzítőt vagy távirányítót használok hozzá. Picit több időt vesz igénybe, hogy utána csekkoljam a használható képeket, de így magam tudom megoldani a fotózást.

No Comments Yet

Leave a Reply