A legtöbben arra vagytok kíváncsiak, hogy hogyan szerkesztem a képeimet és milyen programokkal.

Sok időbe került, mire megtaláltam azt az egyedi színvilágot, amit követek minden képemen. Sok appot kipróbáltam már és azt hiszem mostanra értem el azt a feedet amit szerettem volna színekben.

Régebben csak mobilon szerkesztettem a képeimet, de mostmár inkább asztali gépet használok rá és az utolsó módosításokat szoktam az Instagram filterek segítségével beállítani.
Nem tudok pontos receptet adni senkinek, hogy hogyan tudja ugyanazt a világot elérni mint én a képeiben, hiszen minden kép más és más és máshogyan kell hozzányúlni.
Alapvetően én az arany és rózsaszínes tónusú beállításokat kedvelem.

Na de akkor nézzük a programokat:

Adobe Lightroom

Alapvetően Adobe felhasználó vagyok a munkám miatt is, de az utóbbi időben szoktam nagyon rá a Lightroom használatára. Iszonyat jó dolgokat lehet benne elérni és sikerült egy előre beállított sablont elmenteni magamnak, amit rá tudok húzni minden képemre kisebb alakításokkal.

Az a jó a Lightroomban, hogy van mobil app-ja is, így ott is hasonló beállításokkal tudjátok módosítani a képeiteket, ha esetleg nem akartok asztali gépet használni.
Ha fotózás után úgy látom, van még valami alakítanivaló a képemen, akkor azt Adobe Photoshopban szoktam megtenni.
Amúgy mobilon nálam ezek az alap beállítások a fotóimra. Ezt akkor szoktam használni ha esetleg elutazom, vagy tudom hogy nincs lehetőségem gépközelbe kerülni.

Instagram

Az utóbbi időben csak alap funkciókat használok az Instagram filterei közül. A kedvenc filterem a ‘Clarendon’ névű, de őt is csak 11-12-es belállításon szoktam használni. De persze ez is a képtől függ. Hasznos még a contrast-on módosítani és egy kicsit élesíteni a képet ha olyan.

Mobil Appok – VSCO

A mobil appok közül szerintem az egyik legjobb a VSCO, iszonyat jó dolgokat lehet vele csinálni. Itt sem használok kimondott filtert, inkább magamnak állítom be minden képhez a legmegfelőbbet.

Amit még nagyon-nagyon sokat használtam az a Snapseed. A Snapseedről már szerintem sok embertől hallottatok. Remek tutorialok vannak az appban, ami végigvisz szinte minden funkción.

És hogy honnan az a rózsaszín ég?

Létezik egy remek app amivel különböző fényeket és rószaszínes hátteret tudtok adni a képeiteknek. A neve pedig a ‘Lens Distortions’.
Itt is minden egyes ‘filternek’ egyénileg tudjátok beállítani a kívánt hatását. Akár még ködöt is lehet használni aki szeretne. 🙂

Minden kép más és más, így próbáljatok kialakítani magatoknak egy egységes megjelenést, amit minden képre használni tudtok. Ezek az eszközök remek segítségek ebben. Hajrá, hajrá! 🙂

No Comments Yet

Leave a Reply